Skip to content Skip to footer

Cupping massage

wat is cupping massage?

Cupping is een oude massagetechniek die zijn zijn oorsprong vindt in de Oosterse geneeskunde en is al duizenden jaren oud. Cupping is het plaatsen van cups op een huid ingesmeerd met olie. Doordat er vacuüm in de cups ontstaat worden afvalstoffen in de spieren naar de oppervlakte getrokken en worden blokkades opgeheven. Door het vacuüm in de cup, worden aan de oppervlakte liggende huid, het onderliggende bindweefsel en spierweefsel omhoog gezogen. Het is vergelijkbaar met bindweefselmassage, het maakt verklevingen los en voert afvalstoffen en vocht af. Daarnaast brengt het zuurstofrijk bloed naar de spieren en de huis waardoor de behandeling een ontspannende en helende werking heeft.

Hoe werkt cupping precies?

Als er weefsels door overbelasting of blessure niet goed meer functioneren, ontstaat er vaak een ophoping van afvalstoffen en/of vocht en treedt er vaak bloedvatvernauwing, verkramping en/of verkleving op. Cupping massage werkt tegen cellulite en verslapte huid, maar ook bij vastzittende spieren. De behandeling is hierdoor zeer geschikt voor rug-, schouder- en nekklachten en sporters.

Een cupping massage kan een rode/paarsachtige verkleuring op de huid achterlaten. Dit is geen blauwe plek en kan na een paar uur tot enkele dagen verdwijnen, dit verschilt per persoon.

De therapeutische gevolgen van de behandeling:
– het stimuleert de bloedcirculatie en de lymfe
– de spierspanning zal verbeteren
– verklevingen worden opgeheven
– afvalstoffen worden afgevoerd

Een cupping massage kan in het begin onaangenaam voelen en een prikkelend gevoel geven, maar het geeft wel een verruimend effect. Na een behandeling voel je je losser in je vel en geeft het uiteindelijk een prettig en ontspannen gevoel.