Skip to content Skip to footer

Bindweefselmassage

Een bindweefselmassage is geen doorsnee massage. Deze massage is perfect voor iedereen die van stevige druk houdt, omdat de diepere huidlagen worden gemasseerd om eventuele spierspanningen en chronische pijnen te verminderen.

Wat is een bindweefselmassage?

Bindweefsel is de laag die de ruimtes tussen de spieren en de huid opvult. Beschouw het als het ‘cement’ dat uw organen, spieren en gewrichten verbindt en ondersteunt. Bindweefsel is ook verantwoordelijk voor de opname en afgifte van zuurstof, voor de afvoer van gifstoffen in afvalstoffen en voor de warmte-isolatie van het lichaam. Interessant…

De productie van collageen en elastine wordt bevorderd – die allemaal verantwoordelijk zijn voor de strakheid, flexibiliteit en jeugdigheid van uw huid.

Wat kun je ervan verwachten?

De massagetechniek is vergelijkbaar met een klassieke, Zweedse massage: langzame bewegingen worden gecombineerd met druktechnieken op de armen, rug, benen en voeten. En wat nog meer? Spieren worden opgewarmd en onderliggende spierverklevingen worden verminderd met deze therapeutische massage. Spierverklevingen ontstaan wanneer de celwanden nauwelijks voedingsstoffen kunnen opnemen. Het masseren van het bindweefsel verhoogt de bloedcirculatie. Deze stevige massage is geweldig voor iedereen die van een stevige massage houdt, want het is een verkwikkende massage voor lichaam en geest. Maar er is meer! Met een bindweefselmassage worden de bindweefselcellen (waaronder de fibroblasten) gestimuleerd om zich te vernieuwen. De productie van collageen en elastine wordt bevorderd – allemaal verantwoordelijk voor de strakheid, soepelheid en jeugdigheid van uw huid. Een bindweefselmassage is dus ook perfect geschikt voor iedereen die af wil van cellulitis op de benen of die striae wil verminderen.

Goed om te weten

  • Bij een bindweefselmassage wordt (meestal) geen olie gebruikt
  • Het is geen gewone massage – het is eigenlijk behoorlijk intensief, je weet wat men zegt: no pain, no gain. Als de massage erg onprettig aanvoelt, meld dat dan aan de masseur
  • Een bindweefselmassage geeft de beste resultaten als u uw spier- en huidconditie serieus wilt verbeteren
  • Al na een paar sessies zul je een verschil merken in de huidstructuur. Hallo stevigere huid!